Ilona Weggeman, jouw coach

45 jaar en wat wil ik eigenlijk?

Ilona Weggeman

Hallo, ik ben Ilona Weggeman! Toen ik 45 was knaagde het aan me. De weg waarop ik mij bevond was niet wat ik wilde. Ik wilde iets anders, maar wat? Wat paste bij mij? Verder studeren en mijn HBO-diploma halen stond hoog op mijn wensenlijstje, maar in welke richting? Bovendien, had ik daar wel tijd voor? Kon ik het wel betalen? Ik had toch een gezin, een sociaal leven, werk, huishouden en nog veel meer “gedoe”.

Vooral de combinatie van sociaal en rechten trok mij aan. Na veel wikken en wegen begon ik daarom met de deeltijdopleiding HBO Sociaal Juridische Dienstverlening. Naast mijn werk, mijn gezin en mijn sociale leven. Deze beslissing heeft veel invloed gehad op mijn dagelijks leven maar het heeft mij ook veel gebracht. Ik heb veel geleerd, vooral over mijzelf. En ik ben met genoegen geslaagd, eindelijk het felbegeerde diploma op zak!

De stap naar coach

Tijdens mijn HBO studie heb ik ook nog mijn diploma Budgetcoach en Runningcoach gehaald. Na het afronden van de studie heb ik mijn diploma Gewichtsconsulent en de post-HBO opleiding Life- en Loopbaancoach/professioneel coach daaraan toegevoegd. Ik blijf mijzelf steeds verder ontwikkelen en uitdagen. Dat is ook de reden dat ik blijf leren, stress- en burnoutcoach, vitaliteitscoach, casemanager regie op verzuim, 2e spoor coach.

Natuurlijk kwam ik steeds weer drempels tegen. Hoewel drempels… in het begin waren het meer bergen. Regelmatig dacht ik: dit gaat mij nooit lukken. En toch bleek elke keer weer dat ik het toch had geflikt! De bergen werden lager en lager totdat het uiteindelijk drempels werden. Maar drempels horen bij het leven. Drempels zal ik steeds weer op mijn weg vinden, bij elke nieuwe stap die ik zet. Alleen de manier waarop ik hiermee omga verandert, al blijft het soms wel eng.

6I5A7077

Mijn doel

Gaandeweg ontstond het inzicht dat ik mensen wilde helpen die op hetzelfde punt in hun leven staan en dezelfde vragen hebben: Wie ben ik? Wat wil ik? Wat kan ik? En hoe pak ik dat aan? Uit deze wens is mijn praktijk JeVolgendeStap ontstaan. JeVolgendeStap begeleidt en adviseert je bij het zetten van je volgende stap in je carrière en in je leven.

Ilona Weggeman

Hoe werk ik

Gestructureerd. Geduldig. Met 100% aandacht. Eerlijk. Dat is hoe ik als coach werk. In mijn coachingtrajecten maak ik gebruik van wat ik zelf heb meegemaakt. Daarbij ben ik direct - soms zelfs confronterend - maar wel op een respectvolle en opbouwende manier. Ik geef je structuur, houd je bij de les en zet door tot de onderste steen boven is.

Klaar voor JeVolgendeStap?

Neem contact op met JeVolgendeStap en begin vandaag nog om de uitdaging en het plezier in je werk en leven weer terug te vinden.