5 VOORWAARDEN VOOR WERKGELUK

Ik heb al eerder over werkgeluk geschreven. In deze schaarste van werknemers is het ook tijd om zelf eens te kijken naar wat werkgeluk voor jou inhoudt. Vind je werkgeluk in je huidige baan? Of wordt het ook voor jou eens tijd om eens rond te gaan kijken.

Werkgeluk is een groot woord. Werkgeluk gaat niet over salaris, werkplek of flexibele uren. Natuurlijk draagt dit bij, als je onderbetaald wordt blijft er iets knagen. Maar werkgeluk gaat over jezelf, wat is voor jou van belang.

  1. Het kunnen doen van zinvol werk. Doe je iets nuttigs? Draag je ergens iets aan bij?
  2. Worden uitgedaagd. Zit er uitdaging in je werk? Kan je uitdaging zoeken? Zit er groei in je functie, kan je jezelf ontwikkelen?
  3. Samenwerking. De omgeving waar je werkt draagt bij aan je werkgeluk. Je collega’s, het team waarin je werkt. Kan je van elkaar leren, is er onderling vertrouwen.
  4. Erbij horenHoe belangrijk is het niet om deel uit te maken van een team, van het bedrijf. Geïnformeerd worden over de toekomstplannen, een onderdeel zijn van het geheel.
  5. Waardering. Als je gewaardeerd wordt, ben je trots en blij dat je voor deze werkgever of in dit team werkt.

Als aan deze voorwaarden wordt voldaan kijk je uit naar de toekomst, hoe je kan bijdragen aan het succes van het bedrijf!

Merk je dat het bij jouw werkgeluk niet zo goed zit? Wil je er een keer over praten? Neem dan contact met mij op.

Ilona Weggeman

Loopbaancoach