AFSCHEID NEMEN

Ik heb al eerder blogs geschreven over loslaten, de herfst de tijd dat de natuur zijn bladeren loslaat. Loslaten is een stap, is een drempel, is soms een berg waar je niet weet hoe je moet beginnen. Hoe je de eerste stap kan zetten.

Soms heb je geen keuze, dan moet je afscheid nemen. Afscheid nemen van het bekende, afscheid nemen van een geliefde, afscheid nemen van een naaste, afscheid nemen van je baan. Je wordt voor een voldongen feit gesteld.

Je gaat in je herinnering terug aan die mooie tijd die je hebt gehad, maar ook naar de dingen die juist niet zo leuk waren. Bij afscheid nemen hoort dit erbij. Ook gevoelens als boosheid, onmacht. Hier moet je doorheen voordat je naar de volgende fase kan gaan. Dit kan je zien in de curve hieronder.

Ook verlies van werk kent fases van rouw

 

Alleen doorloop je de curve in je eigen tempo, in je eigen ritme. Je gaat met stapjes vooruit en soms doe je ook weer een stapje terug. Het gebeurt dat je net denkt dat je weer aan het opbouwen bent en dat je door iets wat je triggert weer een heel stuk teruggeworpen wordt in jouw proces.

Als afscheid of loslaten jouw pad kruist, is het een vrijwillige keuze of kom je voor een voldongen feit te staan, is het proces waardoor je gaat hetzelfde. Weet dit voor jezelf, hou er rekening mee, dan overvalt het je niet.

Wil je dat ik een keertje met jou mee kijk naar jouw vragen, twijfels en drempels en je help met het maken van jouw verrwerking, jouw pad? Neem dan contact met mij op

Liefs, Ilona

Loopbaancoach

Heb je het gevoel dat je gevangen zit in een keuze die je lang geleden hebt gemaakt? Download dan het E-book met de 3 gouden tips https://jevolgendestap.nl/download-e-book/