BEWUST KEUZES MAKEN

Ik merk dat ik veel doe op de automatische piloot, zonder erover na te denken waar ik mee bezig ben. Hoe vaak ik niet terug moet lopen om te checken of ik mijn auto wel op slot heb gedaan of heb ik nu wel of geen deodorant op gespoten (en dan voor de zekerheid nog maar een keer spuiten). Kan daar soms echt moe van worden. Als ik dan weet dat ik de deur op slot heb gedaan, moet je het mij niet vragen want dan slaat de twijfel weer toe en kan ik alsnog teruglopen om te checken.

Ook de keuzes die ik maak met mijn loopbaan overkomen mij eigenlijk. Als ik terugkijk op mijn carrière en uitleg waarom ik sommige keuzes heb gemaakt, was het eigenlijk allemaal een logisch vervolg maar geen bewuste keuze. Ik praat hier regelmatig over. Wat wil ik nu echt? Wat, als ik alles mag worden wat ik wil, wat doe ik dan? Wat zijn mijn wensen en ook eisen die ik stel aan mijn werkzame leven. Hoe wil ik de balans tussen werken en privé? Als ik het mag bepalen waar ligt dan mijn aandacht, wat vind ik belangrijk. Vragen die best moeilijk te beantwoorden zijn.

Ik sprak tijdens de training Natuurcoaching met Yoke, https://www.smaragd-coaching.nl, over hoe kom je nu tot je eigen kern. Wat is mijn kern? Ik weet namelijk wel dat hoe dichter je in de buurt van je kern blijft, hoe lekkerder je je voelt. Zij gaf mij de tip om een moodboard te maken. Dit moodboard is geen statig ding maar verandert regelmatig. Stel jezelf de vraag: waar voel ik mijzelf lekker (bij), waar word ik blij van. En verwerk dit in het moodboard. Ga daar eens voor zitten, neem de tijd om dit te doen.

Tijdens de training Natuurcoaching heb ik ook gewerkt aan de vraag: Wat wil ik met mijn loopbaan! Heerlijk zoals de natuur je helpt bij het vinden van je antwoord.

Van het weekend ga ik aan de gang met het maken van mijn moodboard om dichter bij mijn eigen kern te komen.

Een kleine stap in de juiste richting is een grote stap naar je droomdoel.

Ilona Weggeman

Loopbaancoach