DE BALANS OPMAKEN AAN HET EINDE VAN HET JAAR

Vandaag is een lekkere novemberdag, veel regen, helemaal niet erg dat ik een dag thuis aan de gang ben zonder afspraken. Soms heb je zo’n dag even nodig. Even nadenken wat er eigenlijk allemaal is gebeurd de afgelopen periode en alvast te kijken naar het volgend jaar.

Plannen maken voor het volgend jaar, doorschuiven van acties die niet helemaal gelukt zijn, stappen die toch net niet gezet zijn. Het voornemen hebben om het volgend jaar toch echt anders te gaan doen. Maar ook het terugkijken, het genieten van wat ik allemaal heb bereikt.

Ik heb al verschillende acties in gang gezet. Ben bezig met mijzelf met kennis te verrijken, coaching rondom kanker.  Er komen veranderingen aan, het subsidietraject is afgelopen, nieuwe business aanboren. Website aanpassen, logo weer een beetje veranderd. Nieuwe visitekaartjes in bestelling. De eerste training en workshop van volgend jaar onder de aandacht brengen. Veranderingen waar ik weer energie van krijg.

Maar wat doe ik met de acties waar ik niet aan toegekomen ben? De stap die ik eigenlijk nog niet gezet heb? Vragen waar ik in mijn praktijk dagelijks mee te maken heb. Durf ik wel mijn droom na te leven? Wat als het niet lukt?

De opdracht die ik in deze situaties gebruik, en die ik ook zelf gebruikt heb om de stap te nemen om voor mijzelf te starten: Stel je voor dat…. Stel je voor dat je 85 jaar bent, je zit op je bankje voor het huis en je kijkt terug op je leven. Wat zie je dan? Heb je de kansen gepakt die op je weg kwamen? Heb je voor jezelf goede keuzes gemaakt? Deze oefening heeft mij geholpen om de stap te zetten, ik wilde dat als ik terugkijk het in ieder geval geprobeerd had.

Zit je zelf met een vraagstuk? Zet deze oefening dan eens in en laat jezelf verrassen met de uitkomst.

Liefs, Ilona

Loopbaancoach

Interesse in een workshop of training? https://jevolgendestap.nl/agenda/

Heb je het gevoel dat je gevangen zit in een keuze die je lang geleden hebt gemaakt? Download dan het E-book met de 3 gouden tips https://jevolgendestap.nl/download-e-book/