DE IDEALE AGENDA DEEL 2

 

De blog over de ideale agenda is in tweeën gedeeld.  De eerste blog gaat over wat je eigenlijk in een week zou willen doen, de tweede blog over hoe verdeel je dit over de week zodat je je eigen ideale agenda maakt. En dan ook beter je eigen gemaakte afspraken kan nakomen.

Het probleem namelijk van plannen is vaak dat je de afspraken die je voor jezelf ingepland hebt, niet nakomt. Het niet nakomen gebeurt voornamelijk in je eigen hoofd, je laat jezelf afleiden. Volgens mijn planning zou ik vanochtend gaan hardlopen en je raad het al. Bij het wakker worden had ik allerlei argumenten om dit niet te doen en uit te stellen.

Dit is het belangrijkste voor het plannen van je agenda, ga met je interne stemmen en met verleidingen aan de gang. Neem voor dat wat je inplant je gaat doen. Dit is namelijk ook mijn valkuil, om te veel sporten in mijn agenda te zetten (6 dagen in de week). Het is niet realistisch en daarmee ook niet te halen. Hierdoor ondermijn je je eigen planning.

Tip: plan realistisch, zet alleen in de agenda wat je echt gaat halen. Als je dit niet doet ben je teleurgesteld in jezelf en gaat de rest van je planning de mist in.

Na de eerste blog ben je gaan inventariseren wat je doet in de week. Het is nu de bedoeling om dit te gaan verdelen over de hele week. Plan in blokken (bijvoorbeeld huishouden, werken) of in taken (stofzuigen, was doen), vindt hierin de manier die bij jou past.

Tip: plan tussen de blokken/taken ruimte waarin je niets plant.

Als je agenda van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat is volgepland ga je het niet volhouden. Even met een kop thee op de bank is soms nodig. Tijd om even niets te doen is nodig, lees het in mijn blog: https://jevolgendestap.nl/sitting-on-the-dock-waisting-time/

Tip: kijk op zondag de planning van komende week door. Je weet dan wat je te wachten staat. Ik kijk daarnaast de rest van de week elke avond wat de dag van morgen mij gaat brengen, zodat ik mijzelf niet overvallen voel door mijn planning.

Natuurlijk past niet alles wat je wilt doen in een week. Hiervoor kan  je je planning groter maken. Je kan zelfs van jaarplanning, naar kwartaalplanning, naar maandplanning en zo komen tot je weekplanning. Dit doe je waarschijnlijk al voor het plannen van je vakanties, voor grote uitgaven, dus waarom niet voor alles wat je zou willen en wat je moet doen.

Heel veel succes! Heb je vragen of kan ik je ergens mee helpen? Boek dan een gratis coachsessie!

Spreek je snel! Ilona

Laat mij je helpen om jouw volgende stap te zetten. Ik bied een gratis online coachgesprek van een half uur aan. Om mijzelf goed te kunnen voorbereiden op het gesprek met jou, wil ik wel van jou weten wat je vraag is. Meld je aan via deze link met je vraag. Ik stuur jou een uitnodiging voor een half uur gratis online coachgesprek.

Nog nooit met een coach gesproken? Ook dan is dit een goed moment om te kijken wat een coach voor jou kan betekenen. Dus meld je aan voor een gratis online gesprek.

Kan je wel wat hulp gebruiken met het zetten van jouw stappen?  

Als loopbaancoach kan ik je ook helpen om op een andere manier tegen je gedachten aan te kijken. Meer weten? Neem dan vrijblijvend eens contact met mij op.

Meer informatie? 

Interesse in een workshop of training? 

Heb je het gevoel dat je gevangen zit in een keuze die je lang geleden hebt gemaakt? Download dan het E-book met de 3 gouden tips