DE NATUUR GAAT DOOR

 

Het lijkt wel of de hele wereld is gestopt. Bijna alles is tot stilstand gekomen. En zoals we afgelopen dinsdag hebben gehoord, is het einde nog niet in zicht.

En dit brengt zorgen met zich mee. Hoe ziet straks de wereld eruit? Heb ik mijn baan nog of vind ik een baan? Kan ik mijn bedrijf draaiende houden, vind ik nieuwe ideeën om toch inkomsten te genereren. Die onzekerheid maakt het moeilijker om vol te houden. Je ziet dit ook terug in de cijfers dat het consumentenvertrouwen daalt. En dat is ook niet zo gek. Maar toch……

Als ik buiten loop zie ik de lente. De natuur gaat gewoon door. De jonge eendjes zwemmen rond, de lammetjes lopen in de wei, de bloesem waait uit de bomen. Mijn tuin kleurt zoals elk voorjaar roze van de bloesemblaadjes die in mijn tuin terecht komen. Zelfs mogen wij de afgelopen weken van de zon genieten, waardoor het buiten zijn nog een extra dimensie krijgt.

Juist in deze tijd, de onzekerheid en nog geen zicht op verbetering, is het goed om na te denken en te reflecteren. Waar ben ik mee bezig, doe ik nog de dingen die ik wil doen? Plannen maken, wat wil ik dan en hoe kom ik daar? Wat is er voor nodig. Natuurlijk ben je blij als je in deze tijd je werk nog hebt, maar om stil te staan en even te reflecteren is altijd goed!

Denk aan de toekomst, hoe wil je dat die eruit gaat zien. Terug naar de tijd voor de Corona gaat voorlopig niet gebeuren, het is tijd voor verandering of je nu wilt of niet. En natuurlijk is verandering eng. Dat merkt nu iedereen. Verandering houdt ook in dat je moet loslaten, loslaten van dingen die je weet hoe ze gaan. Wat dat betreft kan je leren van dit virus, dat veranderingen ook weer snel wennen. Hoe gewoon is het al niet om geen hand te geven, terwijl aan het begin we stonden te stuntelen. Dus neem de tijd om te kijken naar hoe je leven er voor Corona eruit zag en hoe je wilt dat deze, als alles weer op gang komt, eruit gaat zien.

Heel veel succes! Heb je vragen of kan ik je ergens mee helpen? Boek dan een gratis coachsessie!

Spreek je snel! Ilona

PS De volgende week schrijf ik deel 2 van de ideale agenda.

Laat mij je helpen om jouw volgende stap te zetten. Ik bied een gratis online coachgesprek van een half uur aan. Om mijzelf goed te kunnen voorbereiden op het gesprek met jou, wil ik wel van jou weten wat je vraag is. Meld je aan via deze link met je vraag. Ik stuur jou een uitnodiging voor een half uur gratis online coachgesprek.

Nog nooit met een coach gesproken? Ook dan is dit een goed moment om te kijken wat een coach voor jou kan betekenen. Dus meld je aan voor een gratis online gesprek.

Kan je wel wat hulp gebruiken met het zetten van jouw stappen?  

Als loopbaancoach kan ik je ook helpen om op een andere manier tegen je gedachten aan te kijken. Meer weten? Neem dan vrijblijvend eens contact met mij op.

Meer informatie? 

Interesse in een workshop of training? 

Heb je het gevoel dat je gevangen zit in een keuze die je lang geleden hebt gemaakt? Download dan het E-book met de 3 gouden tips