FOCUS

Hoe belangrijk is focus? Ik merkte het zelf weer de afgelopen weken. Als je de focus niet hebt, ga je alle kanten op behalve waar je heen wilt gaan.

Ik merk dat als mijn focus weg is dat ik dan moeite heb met de concentratie vast te houden, het doel voor ogen te houden, stappen te zetten die mij helpen mijn doel te bereiken. Ik laat mij afleiden, net de dingen doen die op dat moment belangrijk lijken maar mij niet helpen om mijn doel te bereiken.

Natuurlijk heb ik meerdere doelen waar ik aan wil werken. Ook daarin kan ik verdwalen, wat is nu belangrijk? Welke stap moet ik eerst zetten. Als ik niet oppas zet ik bijna geen enkele stap. Als ik geen stap zet dan gebeurt er wat met mijn vertrouwen. Het vertrouwen in mijzelf. Dit kwijtraken is nu net niet wat ik wil.

Ik ging vorige week op de weegschaal staan. Ehm, dat was even schrikken. Hier moet ik echt mee aan de gang gaan, vooral als ik over een paar weken op vakantie ga. En wat gebeurt er? Ik kan nu wel op mijn voeding letten, het lukt mij om te gaan sporten. En waar ik heel blij van word, een paar keer per week het zwembad in te duiken voor een uur baantjes trekken. De weegschaal beloont dit ook nog.

Ik vraag altijd na een tijdje dat iemand bij mij een traject heeft gelopen, hoe het nu gaat. Vooral na de korte 45+ trajecten, waarbij het traject na 3 gesprekken is afgerond. Het is leuk om te lezen hoe mensen stappen hebben gezet. Met soms net iets kleins maar dat hen wel dat vertrouwen geeft om door te gaan. Een klant antwoordde op mijn vraag of het gelukt was om haar acties in gang te zetten: “ik kom er achter dat ik als ik niet in actie kom er niets gebeurt”. En zo werkt het natuurlijk wel in het leven.

Het in actie komen, de eerste stap zetten, is soms moeilijk. Eerlijk, toen ik vanochtend om 7 uur naar het zwembad reed, dacht ik ook waar ben ik mee bezig. Totdat het lukt en het resultaat oplevert.

De afgelopen weken heb ik met diverse mensen gepraat, eerlijk geweest dat ik even mijn pad kwijt ben. Eigenlijk door het hierover praten vond ik mijn richting weer. Het afvallen van de afgelopen week, het opbouwen van het sporten, laat mij zien dat ik de kracht heb om mijn weg te volgen.

En ja, ik ben het zelf die het moet doen. Maar ik zorg er wel voor dat ik de juiste mensen spreek, die mij op weg helpen, waarmee ik kan sparren en die mij kunnen coachen om de volgende stap te zetten en waardoor ik mijn weg duidelijker zie.

Even stap op de plaats is goed geweest voor mij om te zien waar ik naar toe wil gaan. Dus: focus en zet die eerste kleine stap. Voor mij is het aanpakken van de klus waar ik eigenlijk wel tegenop zie, mijn nieuwe website bouwen en zorgen dat deze op 1 maart in de lucht is.

Zoek jij ook opnieuw je focus? Kan je wel wat hulp gebruiken met het vinden van jouw weg?  

Als loopbaancoach kan ik je ook helpen om op een andere manier tegen je gedachten aan te kijken. Meer weten? Neem dan vrijblijvend eens contact met mij op.

Plan een gratis kennismakingsgesprek met mij en zet je eerste stap. Meer informatie?

Liefs, Ilona

Loopbaancoach

 

Heb je het gevoel dat je gevangen zit in een keuze die je lang geleden hebt gemaakt? Download dan het E-book met de 3 gouden tips https://jevolgendestap.nl/download-e-book/