GEEN PLAN B!

Ik had er al eerder van gehoord, een motivatiespeech van Arnold Schwatzenegger. Echt super, lekker Amerikaans, maar de moeite waard om een keer te kijken. Wil je de speech ook bekijken? https://www.youtube.com/watch?v=MY1AXIGeMGg&t=205s

In deze speech zegt hij dat hij het haat als je een plan B hebt. Dit omdat je dan jezelf ondermijnt. Als je ergens voor gaat kom je al verschillende mensen tegen die zeggen dat het je niet gaat lukken. Heb je een plan B, dan zeg je dit ook tegen jezelf.

Het is belangrijk om ergens voor te gaan en natuurlijk gaat dit pad niet over rozen. Je ervaart niet alleen succes, soms moet je er alles voor geven en soms faal je. Maar dit sterkt je, maakt je beter en zorg ervoor dat je er nog harder voor gaat werken.

Heb ik een plan B? Ik moet eerlijk zeggen dat ik ook mijzelf met enige regelmaat afvraag of het mij wel gaat lukken om met mijn eigen bedrijf mijzelf te onderhouden. Heb ik vertrouwen dat er steeds weer een nieuwe opdracht binnenkomt? Op de dagen dat het lekker loopt heb ik dat vertrouwen, maar als de opdrachten even uitblijven dan steekt de twijfel zijn kop op. En dan? Dus ja, ook ik heb mij laten afleiden door plan b. Ik heb gesolliciteerd en vanaf dat de mail de deur uitging ben ik in mijn hoofd bezig geweest met deze sollicitatie. Is dit wat ik wil, hoe gaat het dan met mijn bedrijf en mijn opleiding die binnenkort gaat starten. Wat doe ik met mijn droom? Expert worden in het coachen van mensen met kanker? Laat ik die gaan, kom ik daar wel aan toe, stel ik hem uit?

Al die tijd ben ik niet bezig geweest met mijn eigen bedrijf, ik heb mij laten afleiden door de twijfels die ontstonden door plan B.

Heel eerlijk, soms moet je wel je plan B inzetten. Als het nodig is om het financieel te bolwerken, om enige zekerheid in te bouwen, dan is daar niks mis mee. Alleen hou wel je eigen plan A voor ogen. Kijk hoe je verder kan gaan aan het ontwikkelen van je plan A. Zorg ervoor dat plan B je niet helemaal opslokt zodat je steeds verder wegdrijft van je plan A. Kijk of het mogelijk is om je plan B zo in te zetten dat je tijd en ruimte overhoudt om je plan A verder uit te werken. Als je het zo inzet helpt plan B je om uiteindelijk je plan A, je ultieme droom, te bereiken.

Wil je dat ik een keertje met je mee kijk? Neem dan contact met mij op.

Liefs, Ilona

Loopbaancoach

Heb je het gevoel dat je gevangen zit in een keuze die je lang geleden hebt gemaakt? Download dan het E-book met de 3 gouden tips https://jevolgendestap.nl/download-e-book/