GENIET VANDAAG

Mijn auto moet naar de garage, een hopelijk kleine maar wel een noodzakelijke reparatie. Het is te ver om even naar huis te gaan dus, ik strijk neer op een terrasje met mijn laptop. Vandaag is waarschijnlijk de laatste lekkere dag van de zomer, wat is dan beter dan op een terrasje te gaan werken.

Ik bestel een chai latte en terwijl ik wacht en overdenk waar mijn blog van deze week over zou gaan, zie ik op mijn tafeltje een houder staan met de tekst: “geniet vandaag en herhaal ’t morgen. Gelijk heb ik mijn onderwerp gevonden. Meer genieten. Want hoe lekker is het om in de schaduw op een terrasje te werken, het geroezemoes om mij heen en leuke bediening die aan mij op z’n tijd wat te drinken komt brengen.

Hoe vaak rennen we niet van het een naar het ander. Naar het werk, afspraken, supermarkt, kinderen ophalen, zorgen voor het eten, arts bezoek en noem maar op. Tijd om even te genieten nemen wij niet. Als je niet even rust neemt, dan sta je ook niet open voor nieuwe ideeën. Even stil staan helpt juist om weer verder te kunnen gaan. Maar ook om over je eigen grenzen te stappen en je belemmeringen onder ogen te zien. En dat heb ik ook. Met dat ik op het terras ging zitten dacht ik bij mijzelf zal ik mijn laptop wel pakken, wat zullen anderen ervan vinden, ze zullen wel niet denken. Totdat ik die houder zag en dacht ach wat maak ik mijzelf druk. Misschien vindt iemand op het terras het wel jammer dat hij zelf niet zijn laptop heeft meegenomen om hier een zalige werkplek te maken. De gedachten die je hebt willen niet zeggen dat het ook waar zijn. Het zijn mijn gedachten! Gedachten kunnen je echt belemmeren, je ontdoen van je zelfvertrouwen, je tegenhouden, je zelfs stoppen. Dus neem even de tijd en de rust om te genieten.

Natuurlijk is dit niet altijd even makkelijk om te doen. Je hebt het druk om alle ballen in de lucht te houden, om voor iedereen klaar te staan. Juist dan is het goed om niet jezelf te verliezen, als jij niet voor jezelf zorgt wie doet het dan? Genieten en rust nemen hoeft niet gelijk in dagdelen of uren, zo kan tijdens de lunchpauze een rondje lopen al genoeg zijn. Ga hier creatief mee om en zoek die momenten die jou goed uitkomen.

Wil jij je carrière eens onder de loep nemen, doe je eigenlijk wel wat je wil doen, klopt je balans tussen werk en privé, neem jij tijd om te genieten? Neem dan contact met mij op, ik kan jou helpen zodat jij in jouw kracht komt!

Liefs, Ilona

Loopbaancoach

Heb je het gevoel dat je gevangen zit in een keuze die je lang geleden hebt gemaakt? Download dan het E-book met de 3 gouden tips https://jevolgendestap.nl/download-e-book/