GOEDE VOORBEREIDING

Druk met de Kerst, Oud en Nieuw, verjaardagen. Sinterklaas net achter de rug. Daarnaast nog gewoon werken, het huishouden. De maand december is een drukke maand voor heel veel mensen.

Ik zal je eerlijk zeggen dat elk jaar weer zie ik op tegen het versieren van de kerstboom. Het organiseren van het kerstdiner, de boodschappen. En als klap op de vuurpijl hebben wij ook net voor de kerst nog 2 verjaardagen in het gezin.

Maar als ik dan toch ben overgehaald om een boom te kopen en deze met de lichtjes erin in de huiskamer staat, de kamer vol zit met verjaardagsvisite, het geregel rond de kerstdagen klaar is. Dan kan ik enorm genieten. Genieten van het samen zijn. Genieten van dat wij dit weer met elkaar mogen beleven.

Als ik er dan over nadenk wanneer ik de overgang maak van de stress-ervaring naar het genieten, is dit voor mij dat ik het onder controle heb. Ik weet wie er op welke kerstdag komt eten, wat er op tafel gezet gaat worden, de boodschappen zijn gehaald of in ieder geval het boodschappenlijstje is geschreven. De rest, dat komt dan wel als de voorbereiding maar klaar is.

Dit geldt voor mij niet alleen voor de feestdagen in de decembermaand, eigenlijk geldt dit voor mij voor alles. Mijn bedrijf, wat wil ik in 2020 gaan bereiken. Mijn loopbaan, heb ik ontwikkelingsdoelen voor 2020, welke opleiding wil ik gaan doen. Mijn vrijwilligerswerk, hoeveel tijd wil ik daaraan kwijt zijn. Neem ik wel of niet een interim-opdracht aan. Allemaal vragen waarover ik nadenk in deze maand. Dit doe ik niet alleen op het werkgebied maar ook op sportief gebied, welke evenementen staan voor mij aankomend jaar op de planning.  En natuurlijk hoe past dit allemaal in mijn gezinsleven en hou ik een goede balans. Hoe wil ik dat 2020 er voor mij gaat uitzien.

Dit zijn vragen die, volgens mij, bij veel mensen in de laatste maand door het hoofd spelen. Zit ik nog wel op het juiste spoor of is 2020 het jaar voor de verandering, voor de stap waarover ik al een tijdje van droom.

Alles staat met een goede voorbereiding. Ga met een coach het gesprek aan over wat je doelen zijn, wat wil jij bereiken. Wat heb je daarvoor nodig en hoe ga je dit aanpakken.

Wil jij ook dat 2020 het jaar voor jouw is en wil je je stappen goed voorbereid zetten? Plan dan in januari een gratis kennismakingsgesprek met mij en zet je eerste stap op weg naar jouw droom. Meer informatie? https://jevolgendestap.nl/individuele-coaching/

Liefs, Ilona

Loopbaancoach

Interesse in een workshop of training? https://jevolgendestap.nl/agenda/

Heb je het gevoel dat je gevangen zit in een keuze die je lang geleden hebt gemaakt? Download dan het E-book met de 3 gouden tips https://jevolgendestap.nl/download-e-book/