HERFST!

Vorig jaar heb ik de boeken en trainingen over natuur coaching van Yoke de Wilde ontdekt. Ik mocht ook een training bij haar volgen en dit heeft mij veel geleerd over het inzetten van de natuur bij je vraagstukken. Ik zet deze methode in als een van de mogelijkheden om met je vraag om te gaan. Werk is namelijk een plek waar je kan groeien en waar je jezelf kan ontwikkelen.

Wij zijn gewend om onze vragen goed te overdenken. We praten er met anderen over. Zetten voor en nadelen op een rijtje. Kijken waarom we niet over een drempel stappen. Soms is het belangrijk om verder te kijken dan alleen je gedachten, maar ook te kijken wat het gevoel erbij is. Eigenlijk het onderzoeken van je onderbewuste. Juist voor de combinatie denken en voelen kan je gebruikmaken van de natuur.

En wat heeft dit dan te maken met de titel herfst? Herfst is de tijd in de cyclus van loslaten. Om te kunnen groeien, moet je kunnen loslaten. Dit kan gaan over gevoelens die in de weg zitten, bijvoorbeeld boosheid over hoe ze met je om zijn gegaan. Dit kan gaan over energie, het vinden van balans met alles wat je nu doet, het maken van keuzes.

In de herfst vallen naast de bladeren ook vruchten van de bomen. Deze vruchten bevatten de zaden voor nieuwe ideeën. Ideeën die tijd nodig hebben om te rijpen, om te groeien. In de herfst, als je kan loslaten, starten er nieuwe kansen en nieuwe mogelijkheden. Hoe? Dit heeft nog tijd nodig om vorm te krijgen, om aan te werken. Dit kan alleen als je ook kan loslaten, loslaten van het vertrouwde, het geijkte pad en je leert dat er dan ruimte ontstaat en je leert te vertrouwen op het moois dat nog kan komen.

Mijn zoektocht in de herfst? Lees het in: https://jevolgendestap.nl/herfst-tijd-om-afscheid-te-nemen/

Wil je dat ik een keertje met jou mee kijk naar jouw vragen, twijfels en drempels en je help met het maken van jouw pad? Nog even kan je gebruik maken van de subsidieregeling. Je krijgt dan 4 uur coaching twv € 600 helemaal gratis! Wil je weten hoe dit traject er bij mij uitziet? Lees dan mijn blog: https://jevolgendestap.nl/gratis-4-uur-loopbaan-coaching/

Liefs, Ilona

Loopbaancoach

45+ en interesse in gratis 4 uur coaching? Meer informatie https://jevolgendestap.nl/gratis-ontwikkeladvies-45-plus/

Heb je het gevoel dat je gevangen zit in een keuze die je lang geleden hebt gemaakt? Download dan het E-book met de 3 gouden tips https://jevolgendestap.nl/download-e-book/