Het vinden van een nieuwe baan: opnieuw naar je carrière kijken

Het vinden van een baan kan ook in deze tijd een uitdaging zijn, vooral als je de 50 jaar gepasseerd bent.

Tijdens mijn loopbaantrajecten krijg ik vaak te horen: wie wil mij nog hebben, ik ben al ….

We hebben het over stereotypen en vooroordelen, niet alleen van de werkgevers maar ook van de sollicitant. Zoals: wie zit er op mij te wachten, op mijn leeftijd kom ik toch niet meer aan de bak. Tijdens mijn gesprekken zeg ik ook: het zal niet gemakkelijk zijn maar het is ook niet onmogelijk.

In mijn blogs zal ik steeds een onderwerp bespreken, deze keer je carrière. Tips om te laten zien dat jij nog steeds meedoet.

Misschien is dit het moment om je eigen carrière onder de loep te nemen en is te onderzoeken er andere opties zijn, denk aan werken in andere branches of voor jezelf te beginnen.

  1. Overweeg eens om over te stappen naar een andere branche, een branche waar je je interesses en je passie kwijt kan. Onderzoek verschillende sectoren en ontdek welke mogelijkheden er zijn voor jouw vaardigheden en ervaring. Soms kunnen jouw vaardigheden overdraagbare vaardigheden zijn voor een andere sector.
  2. Als je een nieuwe carrière wilt onderzoeken waarvoor je extra vaardigheden of kwalificaties nodig hebt, overweeg dan het volgen van een opleiding of cursus om jezelf bij te scholen. Dit zal jou helpen om jezelf opnieuw uit te vinden en om jezelf klaar te maken voor een carrière switch.
  3. Heb je altijd al een eigen bedrijf willen starten? Dan kan dit het perfecte moment zijn om deze droom waar te gaan maken. Onderzoek de behoefte in de markt voor jouw product en onderzoek de haalbaarheid van je idee. Ondernemerschap kan een geweldige manier zijn om je carrière opnieuw uit te vinden en je passie na te streven.
  4. Overweeg de mogelijkheid om als freelancer te werken of jezelf als consultant aan te bieden in je vakgebied. Dit geeft je flexibiliteit om zelf je eigen projecten en klanten te kiezen. Het kan een goede manier zijn om een nieuw carrière pad te onderzoeken.
  5. Een loopbaancoach kan je helpen bij het onderzoeken van je nieuwe carrière mogelijkheden, het onderzoeken van je sterke punten en je interesses. Ze kan je begeleiden bij het nemen van beslissingen en je helpen bij het opstellen van een plan om je volgende stap te gaan zetten.
  6. Vrijwilligerswerk kan een geweldige manier zijn nieuwe vaardigheden te ontwikkelen en je interesses te onderzoeken. Vrijwilligerswerk kan je in contact brengen met mensen en organisaties in verschillende sectoren, netwerken.
  7. Praat met mensen in verschillende vakgebieden en verschillende branches om inzicht te krijgen in hun werkzaamheden en carrière. Netwerken kan je helpen om nieuwe mogelijkheden te ontdekken en contacten te leggen.
  8. Het onderzoeken van je volgende stap kan tijd en geduld vergen. Geef jezelf de ruimte om te experimenteren, te leren en te groeien tijdens je ontdekkingstocht.

Het opnieuw naar je carrière kijken kan een spannende en bevredigende stap zijn om nieuwe kansen en uitdagingen aan te gaan. Overweeg om eens te kijken naar andere branches, het volgen van een opleiding of cursus, het onderzoeken van ondernemenskansen, freelancen, consultancy en vrijwilligerswerk. Praat met een loopbaancoach en netwerk met mensen in verschillende vakgebieden om je interesses te ontdekken en nieuwe mogelijkheden te verkennen. Wees geduldig en geef jezelf de tijd om je nieuwe carrière pad te ontwikkelen. Met je inzet en vastberadenheid kan ook jij JeVolgendeStap zetten.

Laat een reactie achter