IDEALE AGENDA DEEL 1

 

Ik heb het wel vaker over structuur, plannen, ordenen. Dat het plannen van je week je helpt om overzicht te krijgen in de taken die je wil gaan doen. Tijdens een coachgesprek werd mij gevraagd: “Hoe doe ik dat dan?

Het belangrijkste van een planning maken, is deze nakomen. Want hoe makkelijk is het om te zeggen, ik doe het morgen wel. Uitstel is toch vaak afstel.

De blog over de ideale agenda deel ik in tweeën.  De eerste blog gaat over wat je eigenlijk in een week zou willen doen, de tweede blog over hoe verdeel je dit over de week zodat je je eigen ideale agenda maakt. En dan ook beter je eigen gemaakte afspraken kan nakomen.

Als je iets wil bereiken, dit kan een andere baan zijn, het volgen van een opleiding, een sportief doel, noem maar op, begint dit met een voornemen. En dan komt de actie, alleen met een voornemen gaat er niets gebeuren. Hoe start je?

De eerste stap is in kaart brengen wat je in de week (of in 2 weken) moet/wil gaan doen. Neem hiervoor de tijd. Hou een week lang bij wat je doet, hoeveel tijd je daarvoor nodig hebt (denkt te hebben). Wat wil jij doen en hoeveel tijd heb je daarvoor nodig.

 

Maak een schema waarin je inzet waar jij mee bezig bent. Hoe specifieker je bent in het benoemen van wat jij doet, hoe beter je het straks verdelen in je ideale agenda. Ben je eigen ondernemer? Maak dan ook dit overzicht voor de taken die je voor je eigen bedrijf moet/wil doen. Natuurlijk is dit best een opgave om te doen, maar het kan je helpen om straks je planning wel vol te kunnen houden.

Heel veel succes! Heb je vragen of kan ik je ergens mee helpen? Boek dan een gratis coachsessie!

Spreek je snel! Ilona

Laat mij je helpen om jouw volgende stap te zetten. Ik bied een gratis online coachgesprek van een 20 minuten aan. Om mijzelf goed te kunnen voorbereiden op het gesprek met jou, wil ik wel van jou weten wat je vraag is. Meld je aan via deze link met je vraag. Ik stuur jou een uitnodiging voor een half uur gratis online coachgesprek.

Nog nooit met een coach gesproken? Ook dan is dit een goed moment om te kijken wat een coach voor jou kan betekenen. Dus meld je aan voor een gratis online gesprek.

Kan je wel wat hulp gebruiken met het zetten van jouw stappen?  

Als loopbaancoach kan ik je ook helpen om op een andere manier tegen je gedachten aan te kijken. Meer weten? Neem dan vrijblijvend eens contact met mij op.

Meer informatie? 

Heb je het gevoel dat je gevangen zit in een keuze die je lang geleden hebt gemaakt? Download dan het E-book met de 3 gouden tips