IK KAN HET, IK DOE HET, IK GA ERVOOR!

Ik kan het, ik doe het, ik ga ervoor! Dit zijn de woorden van Shary-Ann in Expeditie Robinson tijdens de halve finale.

Shary-Ann geeft zelf aan dat ze geen rekenwonder is. Iets waarin ik mijzelf herken. Oh als ik maar geen opdrachten krijg waarin ik moet rekenen. Ik duim met haar mee. En natuurlijk staat deze keer wel de rekenopdracht als tweede opdracht van de halve finale. Ik kan het, ik doe het, ik ga ervoor.

Je ziet de paniek in haar ogen, de eerste opdracht gaat al niet goed. Waarom? Ze maakt zich druk over wat haar nog te wachten staat. Als laatste komt ze bij de rekenopdracht aan. Als iedereen daar  al weg is, de som heeft opgelost en zij staat nog in de paniekfase. En ze blijft doorzetten: ik kan het, ik doe het, ik ga ervoor!

En het lukt! Als laatste komt zij bij de laatste opdracht aan en deze proef wint zij. Zij zit in de finale! Super goed gedaan, ondanks de paniek, ondanks de opdracht die ze van te voren al verafschuwde. Ze herpakte zich en ging aan de gang, pure doorzettingsvermogen. Maar ook je mindset. Hoe belangrijk is het om als je ergens voor gaat er ook echt voor te gaan. En als daarbij een affirmatie je kan helpen, doe het. Je ziet dat op moment dat de paniek toeslaat, je zelfvertrouwen keldert, je je kansen ziet verdwijnen. Een zin die je voor jezelf repeteert, je de goede kant op stuurt. Ik kan het, ik doe het, ik ga ervoor!

Vind ook jouw zin, een affirmatie, die jou helpt door je moeilijke periode heen te komen. Als je zelfvertrouwen het af laat weten je er wel kan staan. En daardoor met vertrouwen je volgende stap kan zetten.

Wil jij ook de volgende stap zetten?  Natuurlijk gaat dit de ene keer beter dan de andere, maar je zal zien dat als je het volhoudt het vanzelf beter gaat.

Liefs, Ilona

Loopbaancoach

Heb je het gevoel dat je gevangen zit in een keuze die je lang geleden hebt gemaakt? Download dan het E-book met de 3 gouden tips https://jevolgendestap.nl/download-e-book/