IK NEEM ZELF DE TOUWTJES IN HANDEN

Ik ben een boek aan het lezen over hoe vrouwen een rol aannemen die ondergeschikt is aan hun partner. Het is een thriller, Camillia Läckberg “De gouden kooi”, dus ben benieuwd waar dit verhaal gaat eindigen.

Tijdens het lezen bedacht ik mij wel dat mijn carrière eigenlijk ook wel zo gelopen is. Niet onderdanig aan mijn partner, niet met een miljonair en gelukkig niet zo extreem. Wel zorgen voor de kinderen, parttime werken, mijn tijd komt nog wel.

Geen grote ambities, als ik maar werk had, liefst dicht bij huis, een werkgever die meegaand is voor het geval dat school of de kinderopvang belt. Toch merkte ik dat dit ging schuren naarmate de kinderen ouder werden, hun eigen ding gingen doen. Waar was ik gebleven, wat had ik laten gaan?

In het boek waar ik het net over had pakt de hoofdpersoon haar leven weer op. Zet haar eigen imperium op en je ziet haar groeien. Zoals ik al zei, ben ik nog maar op de helft dus ik weet niet waar haar verhaal eindigt. Ik weet wel waar ik wil dat mijn verhaal eindigt: ik wil mijzelf zeker voelen, weten dat ik het aankan, weten dat het mij lukt. Mijzelf sterk voelen.

Ik ben bezig met een omslag in mijn bedrijf, naar het coachen van mensen met kanker, werknemers en hun werkgever. Ik weet dat ik dit kan, dat dit op mijn lijf is geschreven, dat dit is waar mijn kracht ligt. Dus ja, ik ga ervoor: ik neem zelf de touwtjes in handen en ik ga!

Natuurlijk vereist dit van mijzelf discipline en focus! Maar ik weet van mijzelf dat ik dat kan opbrengen, dit is iets voor mijzelf, iets waar ik door in mijn kracht kom te staan. En je wilt niet weten hoe goed dat voelt.

Ook jij kan weer de touwtjes in handen nemen en je carrière eens onder de loep nemen, klopt je balans tussen werk en privé, doe je eigenlijk wel wat je wil doen? Neem contact op, ik kan jou helpen dat jij jezelf ook weer sterk voelt!

Liefs, Ilona

Loopbaancoach

Specialisatie Werk & Kanker

Heb je het gevoel dat je gevangen zit in een keuze die je lang geleden hebt gemaakt? Download dan het E-book met de 3 gouden tips https://jevolgendestap.nl/download-e-book/