IK WEET NIET WAT IK WIL

Veel vragen in mijn praktijk beginnen met “ik weet niet wat ik wil”. Ik vind zoveel leuk om te doen. Wel weet ik dat ik het in mijn huidige werk niet vind, maar wat wil ik doen?

Kiezen heeft te maken met loslaten. Als we iets niet willen dan is het iets loslaten, je weet namelijk nooit of je het nog een keer nodig hebt. Als je iets loslaat ben je het kwijt, dat is de gedachte die wij erbij hebben.

Maar hoe kom je er nu achter waar jij je prettig bij voelt, waar jij je thuis voelt, waar jij tot je recht komt? In je eentje achter je bureau of alleen hierover nadenken gaat je niet zo goed helpen. Vaak blijf je in dezelfde rondjes nadenken en denk je in beperkingen want ja dat loslaten. Als je voor het één kiest, kies je niet voor het andere.

Om iets verder je vraag te onderzoeken kan je de 360 graden feedback gebruiken. Als je kadootjes van anderen wil ontvangen, is dit sowieso iets om eens een keer te doen. Het is fijn om te lezen wat anderen van jou zien, hoe anderen je zien, hoe anderen over je denken. Wat is de bedoeling van de 360 graden feedback?

Je zoekt een aantal personen in je omgeving uit om een aantal vragen voor te leggen. Dit kan een collega zijn, je partner, je oom of tante, je broer of zus, je vriendin. Je vraagt aan hen of je ze een aantal vragen mag voorleggen. Je kan dit schriftelijk doen of persoonlijk.

De vragen zijn:

  • Waar ben ik volgens jou goed in?
  • Waar word ik volgens jou blij van?
  • Wat denk jij dat ik ook blijf doen als ik een miljoen zou winnen?
  • Waar zou jij mij graag voor in willen zetten?
  • Hoe zou jij mij herinneren?

Als je deze vragen persoonlijk stelt, neem het dan op via je telefoon. Ga geen gesprek aan maar stel alleen de vragen en ontvang het antwoord.

Schriftelijk kan je de vragen in Whatsapp of via de mail stellen.

Als je de antwoorden ontvangt kijk dan of je een rode draad kan vinden, geven de antwoorden jou inzichten die je nog niet had of bevestigen ze wat jij al dacht? Je mag bij vragen altijd teruggaan naar de persoon die het antwoord heeft gegeven, hoe bedoel je dat of hoe zie jij dat?

Ik wens je veel succes en ben benieuwd wat deze oefening jou oplevert en of het je helpt om wat dichter bij jouw antwoord op de vraag “ik weet niet wat ik wil” brengt.

Laat een reactie achter