IN 4 STAPPEN NAAR EEN LEUKERE FUNCTIE, JE PERSOONLIJK PROFIEL!

Hoe zou het zijn als je meer plezier hebt in je eigen werk? Dat je weer energie krijgt van de functie dat je nu doet? Dat jij in je kracht staat! Maak een persoonlijk profiel om dit te ontdekken.

Naast de mogelijkheden die ik al heb beschreven in mijn vorige blogs, is het ook goed om te kijken naar wat een functie voor jou nodig heeft om interessant te zijn, hoe kan je dit ontdekken, wanneer geeft een functie jou voldoening en waar wil jij werken?

Hoe je dit doet? Ik leg je uit hoe je een persoonlijk profiel kan maken in 4 stappen:

  1. In mijn vorige blogs schreef ik over jobcrafting, het veranderen van je takenpakket. Want echt: elke functie kan interessanter worden als je je taken kan aanpassen. Door meer te doen wat jij leuk vindt en waar jouw talenten worden aangesproken, wat past bij jou en aansluit bij jouw vaardigheden, zorgt ervoor dat jij beter functioneert en met meer plezier aan het werk bent.
  2. Hoe weet je nu wat jij leuk vindt, waar jouw talenten liggen, waar jij blij van wordt? Je kan hier achter komen door het zelf te ontdekken, door feedback te vragen van anderen, door coaching. Maar ook door het uit te proberen, stage te lopen op een andere afdeling, te praten met collega’s over het werk wat zij doen, vervangen van een collega bij afwezigheid zodat je een andere functie uitprobeert. Je zal zien dat je steeds meer ontdekt.
  3. Soms doe je taken die door een ander enorm gewaardeerd wordt maar die jezelf niet meer zo leuk vindt. Deze taak is misschien weer heel uitdagend voor een ander. Je kan misschien wel je kennis overdragen, als een mentor, waardoor jij een uitdaging hebt. En wie weet is er een collega die in het zelfde proces zit als jij, waarvan jij iets kan overnemen. Maak het bespreekbaar.
  4. Het kan zijn dat je uitgekeken bent op de werkplek waar je werkt. Flexwerken kan hiervoor een oplossing zijn, je kan dit doen binnen je organisatie. Een keer werken op een andere afdeling, een ander kantoor. Je leert andere collega’s gelijk wat beter kennen. Een andere mogelijkheid kan thuiswerken zijn. Bekijk de mogelijkheden en kijk wat bij jou past en vooral probeer het eens uit.

Wil je ook een keertje met een coach over jouw werk en mogelijkheden praten? Meer informatie of een afspraak? Neem dan contact met mij op.

Ilona Weggeman

Loopbaancoach