INGREDIËNTEN IN EEN PAN, MAAKT NOG GEEN MAALTIJD

Even geleden stond ik, zoals wel vaker, mijn havermoutpap voor het ontbijt klaar te maken. Amandelmelk in de pan, blauwe bessen en frambozen erbij en nog natuurlijk de havermout. Ondertussen stond ik mijn lunch klaar te maken om mee te nemen. Ik kijk in de pan, er gebeurt niets. Was vergeten de kookplaat aan te zetten. Wat een metafoor voor hoe ik de laatste tijd bezig was.

Ik heb van alles ondertussen in huis om op een andere manier mijn toekomst in te gaan. Opleidingen afgerond, werkruimte, een website. Maar er gebeurt niets, ik stop alles in een pan maar ik vergeet het vuurtje op te stoken. Wat een eye-opener! En dat op de vroege morgen. Ik moet dus het gas aanzetten! Plannen maken en actie ondernemen. Niet meer wachten op, ja op wat eigenlijk. Ik heb het gevoel dat alles een reden kan zijn om te wachten. Maar met wachten kom ik er ook niet.

Ik heb hulplijnen ingezet, een ondernemerscoach gezocht. Iemand die mij een schop onder mijn kont geeft wat mij weer aanzet tot actie. Dat is wat ik nodig heb. Niet meer twijfelen, maar stappen ondernemen. Ik heb acties ingezet, er zitten er nog heel wat in de pen. Het balletje gaat rollen. Nu merk ik ook dat de stappen die ik neem, steeds wat makkelijker gaan. Natuurlijk vind ik het eng, de drempels zijn er. Maar het gevoel dat ik zelf controle heb is wel erg lekker. Ik sta weer op met zin in de dag, zin in de week. Mijn agenda staat vol met acties die ik ga nemen en met ideeën die ik heb. Ja, ik heb er zin.

Gebeurt het jou ook dat je in de wachtstand staat, je het even niet meer weet hoe je nu verder gaat? Wat de toekomst jou gaat brengen. Durf je ook niet in actie te komen, wat houdt jou tegen? Kijk eens naar mijn 3 gouden tips in mijn gratis e-book.

Ilona Weggeman

Loopbaancoach