IS GELUK EEN ARBEIDSVOORWAARDE?

Hierover wordt al veel geschreven want geluk op het werk staat in de schijnwerpers!

Geluk is een arbeidsvoorwaarde geworden. Ik zie al functies voorbijkomen als geluksmanager. Maar wat verstaan we onder geluk op het werk? Zijn dat de extraatjes? Een stoelmassage op het werk, een uitje met collega’s? Nee, dat is niet wat maakt dat je gelukkig bent op je werk, maar wat dan wel?

Om geluk op het werk te ervaren gaat het om andere dingen, zoals:
• plezier hebben samen met je collega’s
• voldoening en tevreden zijn na een dag werken
• het gevoel hebben dat je werk zinnig en nuttig is, dat je een bijdrage levert aan de maatschappij

Het gaat dus om jou, hoe kom jij in jouw kracht?
Dit zijn ook vaak onderwerpen die te sprake komen tijdens mijn coachingsessies. Wanneer vind je dat je werk nuttig is? Ligt dat aan de organisatie waar je werkt, wil je dat die maatschappelijk betrokken is? Of kan je de zingeving vinden in het werk dat je doet en de bijdrage die je daarmee levert aan de maatschappij? Vind je het echt niet in je werk, kan je dan een bijdrage leveren via vrijwilligerswerk? Ben je tevreden na een dag werken of merk je dat je ’s avonds futloos en ontevreden op de bank zit?

Voel je dat er iets mist, dan zijn er afwegingen die je kan maken, alleen of met je omgeving. Praat erover met je partner of vriend(in). Misschien ziet de ander wel jouw bijdrage aan de maatschappij of kan je na het gesprek zien dat je eigenlijk trots mag zijn op wat je doet tijdens je werkdag. Voel je dat je er niet uitkomt? Je kan natuurlijk altijd een loopbaancoach inschakelen om met jou naar je toekomst te kijken en te bespreken welke stappen jij kan nemen. Zodat ook jij geluk ervaart in jouw toekomst.

[contact-form-7 id=”743″ title=”Aanvraag E-book 3 gouden tips”]

Ilona Weggeman

Loopbaancoach