LOSLATEN EN GENIETEN

Soms kom ik in mijn coachgesprekken een paar keer achter elkaar het zelfde onderwerp tegen. Dit keer is dat loslaten en genieten.

Maar hoe doe je dat? Je wilt toch die andere baan, je wilt toch een verandering van je functie, je wilt toch nog een opleiding doen. Dus je moet wel onderzoeken, solliciteren, vacatures zoeken. En vooral elk moment van de dag, want je weet nooit of je juist die vacature over het hoofd ziet.

Als je zo gestrest bezig bent met het vinden van iets anders, met het onderzoeken van wat het dan moet worden, vind je de antwoorden niet! Je vindt geen voldoening in wat je nu aan het doen bent, je rent van het een naar het ander en…. het helpt je ook niet. Ondanks al je sollicitaties, ondanks je sollicitatiegesprekken. Want, en hier komt de tip: de stress die je jezelf oplegt merken ze ook aan de andere kant van de tafel. Het sijpelt door in je brieven, ze zien het bij hen aan tafel tijdens je gesprek.

Hoe kan je je die rust vinden? Neem even een time out, een break, even pauze. Geef jezelf één, twee of drie weken rust. Spreek met jezelf een datum af vanaf je weer mag gaan zoeken, onderzoeken en solliciteren. In deze rustweken even geen vacatures zoeken op de vacaturesite, als het kan even geen social media, dus ook niet je LinkedIn profiel aanpassen, maar een pas op de plaats. Zoek je vrienden op, pak een terrasje, neem tijd voor je familie, maak een boswandeling, ga een dagje naar het strand, lees een boek uit. Er is zat te verzinnen wat je kan doen wat niet te maken heeft met de volgende stap in je carrière.  Geniet van het leven en wat van er nog meer is.

Na die rustweken ga je weer aan de gang, maar je zal zien dat door de ruimte die in jou en vooral in je hoofd is ontstaan er beweging komt in jouw proces en in jouw mogelijkheden. Er komen dingen op je pad, die je niet had kunnen bedenken. Want in de rustweken ontstaan ideeën. Ideeën waar je nu mee aan de gang kan gaan, ze onderzoeken, wat kan jij met de ideeën. Je sollicitatiebrieven gaan er beter uitzien, maar ook in je gesprekken zal je zien dat door de rust je een ander beeld van jezelf laat zien.

Als je zo gestrest in de volgende stap van je carrière zit, neem even een pauze en geniet van het leven.  Dit gaat je namelijk alleen maar goeds brengen.

Liefs,

Ilona Weggeman

Loopbaancoach

45+ en interesse in gratis 4 uur coaching? Meer informatie https://jevolgendestap.nl/gratis-ontwikkeladvies-45-plus/

Heb je het gevoel dat je gevangen zit in een keuze die je lang geleden hebt gemaakt? Download dan het E-book met de 3 gouden tips https://jevolgendestap.nl/download-e-book/