MAANDAG 20 JANUARI OOK EEN BLUE MONDAY VOOR JOU?

Blue Monday staat bekend als de meest depressieve dag van het jaar. Blue Monday is de derde maandag van januari. Blue Monday omdat de feestdagen voorbij zijn, goede voornemens niet helemaal gelukt zijn en je doet het eigenlijk weer zoals je altijd deed.  

Eigenlijk is Blue Monday bedacht als een marketingcampagne van Sky Travel. Zij wilde mensen motiveren om een vakantie te boeken, om er even tussenuit te gaan. Maar elk jaar weer wordt er veel aandacht besteed aan Blue Monday.

Ik merk het zelf ook. Het warme samenzijn met familie van de afgelopen maand is voorbij. Het lijkt wel of het alleen nog maar regent. Hoewel terwijl ik dit schrijf zie ik het zonnetje schijnen. En dit is ook wat er gebeurt in je hoofd. Ik ben nog best wel goed bezig met mijn goede voornemens, sport regelmatig, let op mijn eten en drink even geen wijn. Natuurlijk mis ik wel het gezellig samenzijn, maar dat vul ik in het weekend wel op een leuke manier in.

Dus Blue Monday? Dat is wat jij er zelf bij denkt en hoe je jezelf erin mee laat slepen.

Tips? Natuurlijk:

  1. Kijk eens hoe het nu echt met je gaat. Er zijn natuurlijk dingen die even niet zo lekker lopen, maar er zijn ook acties die je al hebt ingezet die zijn vruchten gaan afwerpen.
  2. Pak de momenten dat het zonnetje schijnt en ga erop uit! Even een frisse neus halen, dit kan al tijdens de lunchpauze. Je zal zien dat dit je helderder laat denken en energie geeft voor de rest van de dag. En is het koud? Wat dacht je van een lekkere warme kop thee? Ik weet niet of je het gemerkt hebt maar de zonsopgang en ondergang is in deze tijd super mooi om te zien.
  3. Plan iets leuks voor in het weekend, met je gezin, met je vrienden of familie. Maak bijvoorbeeld een lekkere stamppot. Geen stress maar wel de gezelligheid.
  4. Het duurt nog wel even voordat je vakantie hebt. Ga vast bedenken wat je zou willen doen. Alleen al de voorbereiding geeft energie. Uitzoeken waar je heen wil gaan, en wat je daar dan zal willen bekijken. Zo kom je alvast in een andere stemming. En wat dacht je van een dagje naar het strand of het bos gaan? Het kan dit weekend al. Of bezoek een stad in Nederland waar je nog niet eerder bent geweest. Eropuit gaan is niet zo heel moeilijk.
  5. Gaat het niet zo goed met je voornemens? Start deze dan opnieuw! Je hoeft echt niet een heel jaar te wachten om je goede voornemens waar te gaan maken, je mag echt morgen hiermee beginnen.

Natuurlijk is het allemaal niet zo zwart/wit. Alleen heb jij zelf in de hand hoe je over dingen denkt. Ik heb al eerder een blog geschreven met tips om positiever te denken: https://jevolgendestap.nl/positieve-vooruitzichten-6-tips/

En jij bent degene die actie kan nemen en stappen kan gaan zetten. Doe het, pak jezelf aan en ga ervoor.

Als loopbaancoach kan ik je ook helpen om op een andere manier tegen je gedachten aan te kijken. Meer weten? Neem dan vrijblijvend eens contact met mij op.

Plan een gratis kennismakingsgesprek met mij en zet je eerste stap. Meer informatie? https://jevolgendestap.nl/individuele-coaching/

Liefs, Ilona

Loopbaancoach

Interesse in een workshop of training? https://jevolgendestap.nl/agenda/

Heb je het gevoel dat je gevangen zit in een keuze die je lang geleden hebt gemaakt? Download dan het E-book met de 3 gouden tips https://jevolgendestap.nl/download-e-book/