NADENKEN OVER JE TOEKOMST, JUIST NU!

 

In deze tijd, tijdens de Coronacrisis, verandert er voor de een veel en voor de ander weinig. Ik zie het in mijn eigen gezin, voor mijn gezinsleden is er behalve het voldoen aan veranderende regels, niet veel veranderd op het werkgebied. Terwijl er voor mij juist veel veranderingen zijn, zoals de manier van werken de overstap van face-to-face naar digitaal contact.

Al deze nieuwe uitdagingen zetten je aan het denken, doe ik nog wel de goede dingen. Is op deze manier werken nog wel wat ik van mijn baan verwacht. Voel ik mij prettig bij deze veranderingen. Eigenlijk het (opnieuw) nadenken over “wat wil ik?”

Als je het hebt over het nadenken over je toekomst, klinkt het zo groot en ook zo ver weg en niet voor mij. Maar juist nu, met al deze veranderingen, ben je al aan het nadenken en weet je of je je nog prettig voelt in je huidige werkomgeving.

Ook als je je baan of je opdrachten verliest is juist daar het moment om te kijken of wat je deed ook echt wel was wat je wilde. Of ben je toevallig in deze baan gerold? Als je de klap van het verliezen van je baan of je opdrachten te boven bent, kan dit juist een moment voor bezinning zijn.

Daarnaast leven wij op dit moment in een andere wereld en hoe lang dit gaat duren is nog niet bekend. Dit betekent dat er sectoren zijn waarin de werkgelegenheid krimpt, terwijl er juist andere sectoren zijn waar een groei is ontstaan. Het UWV heeft een rapport opgesteld waar per regio en landelijk is te zien wat de groeisectoren en de krimpsectoren zijn. De landelijke groeisectoren zijn de gezondheids- en welzijnszorg, het openbaar bestuur, de post en koeriers.

Dit rapport is natuurlijk een momentopname, doordat de sectoren in vijf categorieën zijn verdeeld en daarmee wat globaler zijn ingedeeld, is dit rapport voor een langere tijd bruikbaar.

Wat betekent dit nu voor jou? Het kan je een richting geven als je zoekende bent in wat je wilt gaan doen. Het kan je richting geven als je op zoek bent naar een nieuwe baan.

In de laatste NOW-regeling is het ontwikkeladvies opgenomen: “Het kabinet trekt 50 miljoen euro uit voor omscholing van personeel via het crisisprogramma NL leert door. Vanaf juli kunnen werknemers kosteloos online scholing en ontwikkeladviezen volgen om zich aan te passen aan de nieuwe economische situatie.” Dit geldt voor iedereen die door de crisis is geraakt! Hoe dit er uit gaat zien is nog niet bekend, maar dit geeft mogelijkheden om te onderzoeken of jouw weg nog de juiste is, een moment van nadenken over jouw nieuwe toekomst.

Zodra er van deze regeling wat meer bekend is, laat ik je dit natuurlijk zo snel mogelijk weten. In de tussentijd kan je al wel met mij sparren. Boek een gratis online-coachsessie, dan kunnen wij als de subsidieregeling bekend is gelijk starten!

Spreek je snel! Ilona

Laat mij je helpen om jouw volgende stap te zetten. Ik bied een gratis online coachgesprek van een half uur aan. Om mijzelf goed te kunnen voorbereiden op het gesprek met jou, wil ik wel van jou weten wat je vraag is. Meld je aan via deze link met je vraag. Ik stuur jou een uitnodiging voor een half uur gratis online coachgesprek.

Nog nooit met een coach gesproken? Ook dan is dit een goed moment om te kijken wat een coach voor jou kan betekenen. Dus meld je aan voor een gratis online gesprek.

Kan je wel wat hulp gebruiken met het zetten van jouw stappen?  

Als loopbaancoach kan ik je ook helpen om op een andere manier tegen je gedachten aan te kijken. Meer weten? Neem dan vrijblijvend eens contact met mij op.

Meer informatie? 

Interesse in een workshop of training? 

Heb je het gevoel dat je gevangen zit in een keuze die je lang geleden hebt gemaakt? Download dan het E-book met de 3 gouden tips