PLANNING EN TO-DO LIJSTJES

Zoveel te doen, zoveel in mijn hoofd. Ik moet oppassen dat het niet te veel in mijn hoofd wordt.

Mijn oplossing: plannen en to-do lijstjes maken. Het geeft mij namelijk een heel lekker gevoel om overzicht te hebben en af te strepen. Het gebeurt mij namelijk dat ik ’s nachts wakker wordt met het idee dat ik nog heel veel moet doen. Dat is niet de manier. Als eerste vanochtend opgeschreven wat ik vind dat ik allemaal nog moet doen. Een to-do lijstje. Maar dan ben ik er nog niet.

Om overzicht te krijgen is het voor mij belangrijk om een planning te maken. Op zondag maak ik een planning voor de komende week. Welke afspraken staan er die week gepland, wanneer zijn mijn werkdagen (die kunnen bij mij nog wel eens schuiven), wanneer ga ik sporten en niet het minst belangrijk wanneer doe ik niets. Ik merk zelf dat als ik dit op een rijtje heb staan dat ik een rust ervaar, het gevoel dat het goed komt en dat ik mijn taken voor die week voor elkaar ga krijgen.

Na het opschrijven van de planning en al mijn taken, heb ik mijn hardloopkleren aangetrokken en ben er lekker opuit gegaan. Het is mij niet gelukt om dit gedachtevrij te doen, maar de dingen die ik bedacht had ik al opgeschreven. Ik hoefde niets te onthouden, daarom heb ik toch wel ontspannend kunnen lopen. En ik heb gesport, kan dit gelijk doorgestreept worden op mijn lijstje.
Teruggekomen, eerst onder de douche, kop thee en starten met de dingen op mijn lijstje af te handelen. Ik heb overzicht, dus als het goed is kom ik vandaag een heel eind!

Kan ik jou ook helpen met het creëren van overzicht? Aarzel niet en neem contact met mij op.

Ilona Weggeman

Loopbaancoach