POSITIEVE VOORUITZICHTEN 6 TIPS

Wat fijn als 2020 het jaar wordt van positiviteit! Soms gebeuren er dingen of ontmoet je mensen die je positieve instelling kunnen beïnvloeden. In eerste instantie denk ik dan, ik ben zo klaar met deze negativiteit, deze energietrekkers. Ik heb juist zin in die dingen die mij energie geven, die mij, mijn gezin, mijn leven, mijn bedrijf in de positieve flow zetten.

Er kunnen altijd vervelende issues op je pad komen. Je kan hierdoor in deze negativiteit stappen, bij de pakken neerzitten. Of denken wat leer ik hiervan? Vaak levert namelijk een issue je wel iets op. Op deze manier kan je van iets vervelends toch weer iets positiefs proberen te maken. Je kan zelf kiezen hoe je hier mee omgaat.

Het klinkt vreemd maar positiviteit kan je aanleren. Een bekende uitspraak is: “je wordt wat je denkt”. Want als je je leven echt wilt veranderen, ligt de sleutel tot succes in je geest.  Het is mogelijk om positief denken aan te leren. Hoe? Je kan elke dag de positieve dingen in je leven benoemen.

6 tips hoe je dit kan aanpakken:

  1. Wees lief voor jezelf

Soms makkelijker gezegd dan gedaan, maar het is echt de eerste stap voor positiviteit. Als je jezelf steeds naar beneden haalt, dat heb ik weer, natuurlijk. Dan zitten je gedachten op het verkeerde spoor. Denk aan wat je wel bereikt heb, wat wel is gelukt. Schrijf eens dagelijks 3 positieve dingen op, dingen die jij hebt gedaan, meegemaakt, gezien. Dit helpt je mindset aan te passen. Door dit te doen groeit je zelfvertrouwen en je positiviteit en verminder je je zelfkritiek.

  1. Heb minder zelfkritiek

Wees dankbaar voor het goede wat je hebt. Natuurlijk is niet alles rozengeur en maneschijn. Maar probeer het wel in het juiste perspectief te zien. Zet in hetzelfde notitieblokje elke dag een complimentje aan jezelf. Iets dat je toch maar mooi gedaan hebt. In de regen de hond uitgelaten, was eigenlijk best wel lekker. Naar de sportschool gegaan, lekker gekookt. Het kan heel klein zijn, het hoeft niet groot te zijn.

Probeer jezelf te trainen om dit meer te doen en dankbaar te zijn voor de goede dingen die je om je heen hebt. Je mag natuurlijk af en toe wel eens balen, maar probeer alles een beetje in het juiste perspectief te zien.

  1. Stop met piekeren

Piekeren zorgt voor negativiteit. Het is juist zo belangrijk om ruimte te hebben voor nieuwe ideeën en nieuwe mogelijkheden.

  1. Vergeef jezelf

Het is niet nodig om nog steeds te boeten voor fouten die je ooit een keer hebt gemaakt. Iedereen maakt wel eens een fout. Fouten maken is menselijk. Zie het verleden als een goede levensles. Doordat je dit hebt geleerd, ben je wijzer geworden. Dit is geweest. Nu de toekomst waarin je je geleerde levensles meeneemt.

  1. Wees dankbaar

Dit klinkt altijd zo wazig, maar het is wel zo. Wees blij met wat je voelt en laat deze gevoelens ook toe. Wees blij met wat er in je leven is, dankbaar voor jezelf, de mensen om je heen en wat je hebt meegemaakt. Dit heeft je gevormd tot wie je nu bent.

  1. Zorg voor jezelf

Dit is zo belangrijk voor een positief leven. Zorg voor je lichaam door gezonde voeding, rust te nemen en voldoende te bewegen. Zorg er ook voor dat je er goed uitziet. Door aandacht aan jezelf te besteden zorg je ervoor dat je krachtiger en energieker overkomt. Je staat er. Dit helpt om je positiever te voelen en dit ook uit te stralen.

Positief in het leven staan trekt ook positiviteit aan. Als jij met zelfvertrouwen, lekker uitgerust, goed voor jezelf gezorgd er staat, zie je dit terug in je houding, in je contacten naar anderen.

Dus waarom wachten tot het nieuwe jaar? Begin nu! Ik neem zelf de verantwoordelijkheid. Het is echt waar, de enige die het verschil kan maken ben ik zelf. Als jij ook meer positiviteit wil, neem dan zelf de touwtjes in handen. Natuurlijk gaat dit de ene keer beter dan de andere, maar je zal zien dat als je het volhoudt het vanzelf beter gaat.

Liefs, Ilona

Loopbaancoach

Interesse in een workshop of training? https://jevolgendestap.nl/agenda/

Heb je het gevoel dat je gevangen zit in een keuze die je lang geleden hebt gemaakt? Download dan het E-book met de 3 gouden tips https://jevolgendestap.nl/download-e-book/