“RUIM JE BUREAU OP”- DAG!

Ik liep vandaag mijn werkkamer in en het gevoel “wat een zooitje” is het hier overviel mij. Ik keek rond en er lag overal wel wat. Mijn planten hebben een tekort aan water gehad, dat is ze aan te zien. Gatver. Mijn leuke werkkamer vliegt mij aan. De kast is een rommeltje, mijn bureau ligt vol met van alles en nog wat. Er liggen een paar handtassen op de vloer, prullenbakken vol.

Ik keek rond en merkte dat het probleem niet mijn bureau en de kast was maar dat het probleem in mijn hoofd zit. Ik zit vol in mijn hoofd, ben met van alles en nog wat tegelijkertijd bezig. En dat uit zich in mijn werkkamer. Ik, die houd van structuur, ben het even kwijt en dat is gelijk zichtbaar.

Ik ben dan ook blij met 9 januari. Dan is het namelijk “ruim je bureau op”-dag. Er is een speciale dag voor! Het is niet alleen dat ik mijn bureau opruim, het werkt gelijk door. Ik krijg weer overzicht, ruimte en lucht. Ik voel mijzelf weer wat vrolijker worden. Planken in de kast worden leger, tegelijkertijd voel ik het in mijn hoofd ook leger worden. De stofzuiger doet wonderen, de stofnesten in mijn hoofd verdwijnen mee. Ik krijg zelfs zin om een paar nieuwe planten te gaan aanschaffen. Zin in nieuwe dingen.

Het nieuwe jaar met nieuwe voornemens. Ik was er al mee begonnen, ik voelde er alleen de ruimte nog niet voor. Ik kan er nu weer met frisse moed tegenaan. Dat heb ik dit jaar nodig, ik heb heel wat plannen voor 2018!

Toch fijn, mijn werkkamer is opgeruimd en mijn hoofd ook! Dank je wel “ruim je bureau op”-dag.

Ilona Weggeman

Loopbaancoach