SITTING ON THE DOCK, WAISTING TIME

Bij het uitzoeken van de muzieknummers voor mijn lijst voor de Top 2000 heb ik voor het eerst een eigen spotify lijst aangemaakt. Echt heerlijk, ik luister nu tijdens het hardlopen al naar mijn eigen Top 2000.

Nu merk ik dat ik, tijdens het hardlopen, intensiever naar de tekst van de muziek luister. Is ook wel logisch met oortjes in luisteren tijdens het hardlopen door de weilanden, zonder weinig afleiding. Dan heb ik de tijd en de ruimte om goed te luisteren, zonder afleiding en mijn meezingen.

Een van de nummers die ik heb toegevoegd aan deze lijst is van Otis Redding, Sitting on the dock. De reden voor mij om dit nummer toe te voegen is dat dit jaar mijn eerste kleinkind geboren is, Otis. Ik luisterde naar dit nummer tijdens mijn hardloopsessie. Eigenlijk nog nooit echt naar de tekst geluisterd. Eindigt dit nummer met de zin: “Sitting on the dock, waisting time”. Dit is nu net iets wat ik niet doe, daarom raakte deze zin mij. Gewoon eens jezelf vervelen, tijd verspillen aan het niets doen.

Mijn dag moet altijd nuttig zijn, een doel hebben, iets afmaken, iets doen. Onderweg zijn naar…. Vul het maar in. Hoe fijn zal het zijn om nu eens niets te doen! Eens te genieten van het moment, van het zijn, zonder te denken wat er allemaal nog moet gebeuren.

Alleen de gedachte al geeft rust. Het voordeel van mijn Top 2000 lijstje: ik heb mijn goede voornemen voor 2020, alleen wacht ik niet tot 1 januari en start ik vandaag al: af en toe tijd verspillen. Ik heb al eerder een blog geschreven https://jevolgendestap.nl/geniet-vandaag/ Daarin schrijf ik dat het nemen van rust leidt tot nieuwe inzichten en nieuwe ideeën. Ook hoef je niet gelijk een hele dag hiervoor te nemen, even je moment pakken.

Zo zie je dat als je eens goed luistert, ook naar jezelf, dat je tot nieuwe inzichten komt.

Vind ook moment. Als je rust vindt komen ook je nieuwe inzichten.

Wil jij ook de volgende stap zetten?  Natuurlijk gaat dit de ene keer beter dan de andere, maar je zal zien dat als je het volhoudt het vanzelf beter gaat.

Liefs, Ilona

Loopbaancoach

Heb je het gevoel dat je gevangen zit in een keuze die je lang geleden hebt gemaakt? Download dan het E-book met de 3 gouden tips https://jevolgendestap.nl/download-e-book/