STAPPEN ZETTEN

 

In mijn vorige blog schreef ik dat ik de focus kwijt was en hoe belangrijk het is om deze terug te vinden. Het helpt je om je pad te lopen, stappen te zetten om doel te bereiken. Ondertussen heb ik al stappen gezet om mijn focus terug te vinden.

Grappig is dat ik dacht dat ik heel warrig bezig was, totdat ik gisteren een afspraak had met mijn coach. Ik had deze afspraak gemaakt om mijzelf weer op de rit te krijgen, te kijken waar ik nu sta en om mijn strategie voor de komende periode uit te stippelen. En heel fijn voor mij, als stok achter de deur.

Ik vertelde haar wat ik tot nu toe gedaan had. Mijn website is klaar en in de lucht! Mijn producten heb ik bepaald, ik weet wie mijn doelgroep is. Tijdens het gesprek zei ik al, ik heb het eigenlijk best wel op orde. Ik moet nu de stappen gaan zetten die ik best eng vind: acquisitie. Hoe belangrijk als ik verder wil komen, maar wat een drempel.

Daarom is het voor mij zo fijn om gecoacht te worden, stappen zetten die ik diep in mijn hart eigenlijk niet wil doen. Waarom? Geen idee. Het zijn allemaal ideeën die ik heb in mijn hoofd. Ik heb het namelijk nog niet bewust gedaan. Terwijl ik dit opschrijf bedenk ik mij dat ik wel met iedereen praat over wat ik doe, vertel hoe ik mijn trajecten aanpak, hoe fijn het is als degene die ik coach teruggeeft dat ze de stap heeft gezet en wat het haar heeft opgeleverd. Ik doe dus al aan acquisitie, alleen niet bewust. Dit maakt voor mij de drempel al een stukje lager.

En zo gaat het eigenlijk met alles wat je wilt oppakken. Je hebt een droom, een doel waar je naar toe wilt werken. Het zou heel mooi zijn als je meteen bent waar wilt uitkomen, maar dat is niet de werkelijkheid. Door je doel op te delen in kleinere en daardoor behapbare stappen, zijn het nog steeds drempels waar je overheen moet, maar elke drempel en elke stap brengt je dichterbij je doel. Het geeft ook voldoening als je weer een stapje gezet hebt. Onderweg heb je tijd om te onderzoeken of je nog steeds op het goede pad zit en of je doel nog steeds je doel is. Dan heb je tijd om bij te sturen en je plan aan te passen.

Zoek jij ook een stok achter de deur? Kan je wel wat hulp gebruiken met het zetten van jouw stappen?  

Als loopbaancoach kan ik je ook helpen om op een andere manier tegen je gedachten aan te kijken. Meer weten? Neem dan vrijblijvend eens contact met mij op.

Plan een gratis kennismakingsgesprek met mij en zet je eerste stap. Meer informatie

Liefs, Ilona

Loopbaancoach

 

Interesse in een workshop of training? https://jevolgendestap.nl/agenda/

Heb je het gevoel dat je gevangen zit in een keuze die je lang geleden hebt gemaakt? Download dan het E-book met de 3 gouden tips https://jevolgendestap.nl/download-e-book/