VERANDERINGEN HOEVEN NIET GROOT TE ZIJN

We zijn alweer een maand verder in dit nieuwe jaar. 2022 is al weer normaal. Ook ik had mijn goede voornemens klaarstaan voor dit jaar. Meer rust en balans, gezond eten en regelmatig sporten en dagelijks bewegen. Maar ook blijven genieten van het werk dat ik doe, nieuwe uitdagingen aangaan maar wel ruimte houden om aan mijzelf te blijven werken.

Als ik dit allemaal in een keer wil gaan doen, hoe dan? Maar als ik dit niet aanpak, kan ik dan met zachtheid naar mijzelf kijken of komt daar het straffende stemmetje?

Opdelen in stapjes is best moeilijk, ik wil alles in een keer aanpakken en wel nu gelijk. Ondanks dat ik zelf meestal denk dat ik dit wel kan, is het voor mij toch niet haalbaar. Het is belangrijk om te gaan prioriteren. En zoals je ook wel zal merken, alles hangt met elkaar samen. Waar ga je beginnen? Voor mij start het allemaal met balans. Door balans te houden, tussen werk en vrije tijd, tussen sporten en rust nemen, dan heb ik meer tijd en energie om andere dingen te gaan aanpakken.

Dit is natuurlijk makkelijk gezegd, balans houden is voor mij echt een punt waaraan ik steeds moet blijven werken en alert op moet blijven. Hierin zoek ik dus ook hulp, iemand die mij af en toe kan spiegelen. Is dit nodig, moet dit nu, kan dit ook anders. Vragen die je laten reflecteren op je handelen.

Eigenlijk geldt dit voor elke stap die je wil gaan zetten, elk doel dat je voor ogen hebt om te bereiken dit jaar. Een anderen baan? Ga onderzoeken waar de onrust vandaan komt en wat zou je helpen om meer rust te vinden het werk. Welke baan wil je dan? Brengt dit wat je verwacht, wat heb je nodig om dit werk te gaan doen, zoals bijvoorbeeld een opleiding of ervaring opdoen. Je eerste stap is onderzoek wat wil ik eigenlijk en wat heb ik nodig om deze stap te gaan zetten. Breng dit voor jezelf in kaart en ga als je deze stap hebt gezet kijken wat je volgende stap is. Stapje voor stapje.

Ik heb twee werkboeken op mijn website staan die je misschien wel kunnen helpen met jouw eigen onderzoek.

En ik weet het zeker met stap voor stap kom je tot je einddoel en waarschijnlijk ook nog sneller dan met het zetten van grote stappen. Succes!