WAT WE GELOVEN, IS WAT WE WORDEN

Ik ben het boek “De meeste mensen deugen” van Rutger Bregman aan het lezen. In mijn opleiding heb ik veel psychologie gehad. Sociale psychologie onder andere gebaseerd op experimenten als de schokmachine van Stanley Milgram en de groep studenten van de Stanford universiteit. Ik ben dan ook zeer geïnteresseerd in wat Bregman hierover heeft kunnen aantonen.

Wat we geloven is wat we worden, wat we zoeken is wat we vinden, wat we voorstellen is wat er gebeurt. Al in het begin van dit boek kwam ik deze zinnen tegen. Positieve zinnen die mij als mens en als coach triggeren.

Deze positieve zinnen helpen mee aan een positief zelfbeeld en een positief mensbeeld. Negatieve gedachten kunnen je vasthouden, tegenhouden en zelfs belemmeren om stappen te nemen. Alleen negatieve gedachten zijn gedachten! Dit heeft niets met de werkelijkheid te maken, maar alles met wat jij over jezelf denkt, wat je hebt meegekregen in je opvoeding, in je relatie, in je leven.

Hoe zou het zijn als je gaat leven naar deze positieve zinnen? Wat we geloven, is wat we worden. Wat we zoeken, is wat we vinden. Wat we voorstellen, is wat er gebeurd. Hoe zou dan het leven eruit zien, welke stappen zou jij ondernemen, wat ga je doen?

Alleen het lezen van deze zinnen geeft mij al moed, zin en kracht. Kracht om mijn pad op te gaan, mijn weg te vervolgen. Ik heb het zelf in de hand, hoe ik denk, wat mijn gedachten zijn. Laat ik mij nog remmen door mijn negatieve gedachten?

Ik heb deze zinnen gezet op een moodboard en deze in mijn kamer opgehangen. Ik zie het board met de zinnen een paar keer per dag. Het helpt om over de drempels te stappen, dingen aan te pakken waarvan ik denk wat zullen ze er wel niet van denken.

Stop met je zelfvertrouwen onder uit te halen, geloof in jezelf. Hoe? Lees mijn blog https://jevolgendestap.nl/je-moet-gewoon-in-jezelf-geloven/. Hierin heb ik geschreven over zelfvertrouwen en de lessen over levensgeluk en welke stappen jij kan nemen.

Wil je dat ik een keertje met jou mee kijk en jou over je drempels en belemmeringen heen help? Neem dan contact met mij op.

Liefs, Ilona

Loopbaancoach

Heb je het gevoel dat je gevangen zit in een keuze die je lang geleden hebt gemaakt? Download dan het E-book met de 3 gouden tips https://jevolgendestap.nl/download-e-book/