WAT WIL IK WORDEN ALS IK LATER GROOT BEN?

Deze vraag heb ik de afgelopen jaren vaak aan mijzelf gesteld.

Zag er ook een reclame over, kinderen kunnen deze vraag zo beantwoorden, maar wat als je al wat ouder bent? Mag je dan nog wel veranderen, een tweede carrière beginnen?

Ik ben opleidingen gaan volgen, omdat ik wist dat ik meer kon dan wat ik op dat moment deed. Ik heb wel opmerkingen gehad of ik dit op mijn leeftijd nog wel wilde doen. Ja, het was niet makkelijk, leren moet je opnieuw leren, en dan de combinatie met het gezin. Het was even opnieuw settelen. De voldoening was groot! Maar toch, ondanks de opleiding, kon ik de vraag nog steeds niet beantwoorden. Ik wist heel goed wat ik niet wilde, maar wat dan wel. Wat mij geholpen heeft was dat ik tijdens het volgen van de hbo-opleiding ik de mogelijkheid kreeg om aan te sluiten bij de minor van een andere opleiding. Ik heb minor coaching gevolgd en merkte dat coaching iets was waar ik mijzelf thuis bij voelde. Om meer zelfvertrouwen in mijn kunnen te krijgen heb ik mijzelf gespecialiseerd door de post-hbo opleiding life- en loopbaancoaching te volgen.

Eindelijk weet ik wat ik wil worden, maar dit is wel een hele zoektocht geweest. Had ik het achteraf niet slimmer kunnen aanpakken? Misschien wel, maar ik denk dat ik voor mijzelf deze route nodig had. Ik had toch de hbo-opleiding nodig om een post-hbo opleiding te mogen doen. Ik heb ook laten zien, aan mijzelf en aan mijn omgeving, dat je nooit te oud bent om een nieuwe stap in je carrière te maken.

Ilona Weggeman

Loopbaancoach