WEES VRIENDELIJK VOOR JEZELF – WEEK

Doe je mee?

Zaterdag 17 februari is het de internationale Doe Vriendelijk Dag. Het idee is dat je op die dag aardig bent voor je medemens, dat je een glimlach tovert op zijn of haar gezicht. Natuurlijk een heel goed initiatief, alleen wil ik dat je aardig bent voor jezelf. Stop eens met jezelf de schuld te geven en de grond in te stampen. Wie doet het niet: ik doe het niet goed, wie ben ik nou, wat kan ik nou, dat doe je toch niet meer op mijn leeftijd, welke kansen heb ik nu nog, ik zie er toch niet uit.

Wat doe ik mijzelf toch steeds weer aan. Die stemmetjes in je hoofd die je van alles wijs maken, vooral wat ik niet kan. Het zou fijn zijn als ik in mogelijkheden zou denken in plaats van al die mitsen en maren. Dat ik al deze stemmetjes het zwijgen op kan leggen. Hoe zou dan mijn leven eruit zien?

Ik doop vrijdag 17 februari om naar: Doe vriendelijk voor jezelf-dag! Een dag dat ik mijzelf niet laat beperken door deze stemmetjes en gedachten. Een dag dat ik aardig ben voor mijzelf.

Dit idee bevalt mij zo goed dat ik het niet beperk tot 1 dag maar dat ik gelijk maar ga voor een week! Een week dat ik mijzelf niet laat beperken. Een week dat alles wat ik bedenk ik ook ga doen! Ik ben benieuwd wat dit mij gaat brengen en hoe lang de glimlach op mijn gezicht blijft. Wie doet met mij mee?

Ilona Weggeman

Loopbaancoach