YES! HET IS LENTE

Oh wat heerlijk toch weer. Lente! Ik hoor de vogels al ’s ochtends vroeg zingen. Het blijft al steeds langer licht. De eerste lammetjes zijn alweer te zien. Tijd voor nieuwe dingen!

De zaadjes (mijn dromen) die ik in de winter heb geplant, beginnen nu te ontwikkelen. Ik zie het ook in de natuur. De eerste bloemetjes zijn opgekomen, nog even en de knoppen van de bomen zijn weer zichtbaar. Ook mijn zaadjes, mijn plannen, mijn dingetjes beginnen te ontwikkelen. De afgelopen tijd heb ik na zitten denken of ik nog op de goede weg zit, waar liggen mijn kansen, wat zal ik aanpakken. Ik merk dat ik nu ook zin krijg om dingen te gaan oppakken. Het is net een nieuwe start, het moment voor een nieuw begin.

De natuur zet ik ook in bij coaching:
De winter: de tijd voor rust en bezinning, ontdekken wat je echt wilt
De lente: het nieuwe leven, nieuwe kansen, werken aan je wensen
De zomer: genieten van wat er nu is, van wat je hebt bereikt
De herfst: de tijd van afscheid nemen en loslaten

Zo mooi te zien hoe de natuur doorwerkt in je eigen gemoedstoestand. Als het zonnetje even doorkomt merk ik het gelijk. Ik word er blij en vrolijk van! Het geeft mij een goed gevoel. Ik heb zelf weer het heft in handen. Kom op aanpakken en gaan! Nieuwe dingen gaan uitproberen, nieuwe kansen pakken die op mijn pad komen.

Voel ook de lente!

Ilona Weggeman

Loopbaancoach