ZIE JE EIGEN KRACHT

Soms neem je beslissingen, zet je stappen, ga je op pad. En dan. Even weet je niet hoe je verder moet gaan, waar kan je beginnen, welke kant ga je op.

Op dit punt zit ik nu. Er komen hele drukke weken aan met veel leuke dingen en ook uitdagingen. Ook voor volgend jaar heb ik al mijn uitdagingen in sportdoelen op een rijtje staan. En nu, voel ik mij moe. Het lijkt of dat het nemen van de beslissingen en de uitdagingen die op mijn pad gaan komen, mij in een keer mijn kracht ontnemen om te gaan doorpakken. Vooral nu ik weet dat het nu moet en nu kan. Deze week heb ik juist ruimte om dit te doen, en het lukt niet. Ik kom niet in de flow.

En nu? Dekentje op de bank met een kop thee? Hoewel dit een lekker vooruitzicht is, is het ook niet iets waar ik mijn enthousiasme mee terugkrijg. Wat ik kan doen is mijzelf toespreken. Kop thee erbij en mijn gedachten op papier zetten. Ik heb zo’n leuke kaartendesk, met van die uitspraken die juist op het moment van toepassing zijn. Voordat ik achter de computer kruip pak ik de desk erbij en trek een kaart voor mijzelf. Wat staat op deze kaart: “Zie de schittering in het water, de schoonheid van het leven en de kracht in je eigen ogen”. Wat mooi en toepasselijk! De kaart staat nu voor mij en ik wil hem ook graag aan jou doorgeven.

Net zoals alles heb je jezelf zelf in de hand! Je bent zelf in control, je staat zelf achter het stuur. Dus kom op! Take control en zie je eigen kracht! Niet meer suffen meer maar lekker aan de gang. Voor mij werkt het om even naar buiten te gaan, frisse neus te halen en ….. Kan ik jou helpen? Laat het mij dan weten.

Ilona Weggeman

Loopbaancoach