ZINGEVING

Zingeving is een begrip. Is het ongrijpbaar? Is het onbereikbaar? Moet je er naar zoeken? Kan je het dan ook vinden? Is zingeving iets wazigs of kan je zingeving nu al toepassen?

Wikipedia: Zingeving is een begrip uit de metafysica, wijsgerige antropologie en de psychologie en betekent het zoeken naar de zin, de bedoeling of het doel van het leven of van grote gebeurtenissen in het leven, of het trachten dit doel zelf te scheppen. Het woord zelf suggereert dat dit een actief proces is, wat erop wijst dat de zin van enig voorval geen vanzelfsprekendheid is. Zingeving kan gebaseerd zijn op verschillende elementen, waaronder geloof, rede of logos en esthetiek. De geschiedenis van de zingeving is mogelijk even oud als de mensheid zelf.

Wat wil je bereiken als je op zoek bent naar zingeving? Ik krijg regelmatig mensen in de praktijk die zoeken naar zingeving, naar het iets kunnen bijdragen aan de maatschappij, nuttig zijn. Zingeving is ook het vinden van geluk, gelukkig zijn met wat je doet of een stap zetten om dit geluk te vinden. Zingeving is ook het leven in het hier en nu.

Volgens de coachkalender: de essentie van zingeving is de alledaagse momenten betekenisvol maken. Als je op deze manier naar zingeving kijkt is het helemaal niet zo zweverig. Zingeving kan dan iets alledaags worden: het wel of niet voelen van voldoening na een dag werken. Het wel of niet ervaren van liefde als je na een dag werken thuiskomt. Eigenlijk ben je altijd wel met zingeving bezig, alleen niet altijd bewust.

Als coach kan ik je helpen te onderzoeken wat jij belangrijk vindt, wat jij meebrengt en waar je iets meer van kan inzetten. Zodat jij je leven als gelukkig gaat ervaren. Ik kan je helpen met het zetten van stappen, kijken waar jij gelukkig van wordt.

Wil je dat ik een keertje met jou mee kijk naar jouw vragen, twijfels en drempels en je help met het maken van jouw pad? 

Liefs, Ilona

Loopbaancoach

Heb je het gevoel dat je gevangen zit in een keuze die je lang geleden hebt gemaakt? Download dan het E-book met de 3 gouden tips https://jevolgendestap.nl/download-e-book/