ZOMER DE TIJD OM TE OVERDENKEN

Zomer staat voor mij als de tijd om te kunnen overdenken. Elke zomervakantie start voor mij eigenlijk hetzelfde. Nadenken over hoe ik het laatste jaar heb ervaren en waar wil ik de volgende zomervakantie staan.

Ik heb het voordeel dat ik met de auto op vakantie ga en hierdoor veel tijd heb om na te denken en met mijn partner te sparren over mijzelf, mijn bedrijf, mijn dromen en mijn doelen.

Als we op bestemming zijn aangekomen en wij zijn gesetteld, dan komt er ruimte in mijn hoofd. Ruimte om te genieten van de omgeving, nieuwe geuren, nieuwe dingen ontdekken. Graag loop ik mijn rondje in een vreemde omgeving, durf ik het pad te nemen of blijf ik in de buurt van mijn verblijf. Hoe langer ik op de camping ben, hoe veiliger ik mij in de omgeving voel, hoe verder ik van mijn pad durf af te dwalen.

En dit gebeurt ook met het nadenken over het komende jaar. Door afstand te nemen, ploppen er nieuwe gedachten op, vallen er kwartjes, zie ik de nieuwe richting voor mij. Vorige zomer was dit de eerste stappen om te stoppen met mijn baan in loondienst en geheel zelfstandiger (ZZP’er) te worden. Dit jaar is dit om mijzelf te specialiseren in het coachen van mensen, werknemers die de diagnose kanker hebben gekregen en werkgevers die een medewerker hebben die de diagnose kanker heeft gehad. Ik wil van toegevoegde waarde zijn om iemand in het proces waar zij/hij doorheen gaat als je deze diagnose krijgt en je wereld op zijn kop staat. Loopbaancoach specialisatie Werk & Kanker.

Ik heb al veel ervaring opgedaan met kanker, met het krijgen van de diagnose en wat dit betekent voor iemand en zijn omgeving en wat dit betekent op je werk. Welke begeleiding fijn kan zijn en waar je juist tegenaan kan lopen. Maar zoals ik ben wil ik niet alleen vertrouwen op de ervaring die ik al heb. Ik heb tijdens mijn vakantie veel gepraat en veel gegoogeld en opleiding gevonden die aansluit op mijn behoeftes. Een opleiding die mij nog meer handvatten kan bieden in de begeleiding.

Nadat ik even thuis ben en mijn ideeën met verschillende mensen heb doorgesproken, weet ik het zeker. Dit ben ik en dit past bij mij. Gesprekken gehad met de opleiding en mijzelf ingeschreven.  Ja, het komende jaar wordt druk maar gaat mij zeker ook heel veel brengen.

Wil je dat ik jou coach in jouw traject? Neem contact met mij op!

Liefs, Ilona

Loopbaancoach

Specialisatie Werk & Kanker

45+ en interesse in gratis 4 uur coaching? Meer informatie https://jevolgendestap.nl/gratis-ontwikkeladvies-45-plus/

Heb je het gevoel dat je gevangen zit in een keuze die je lang geleden hebt gemaakt? Download dan het E-book met de 3 gouden tips https://jevolgendestap.nl/download-e-book/